Valikko
Yhteishaku 20.2.-19.3.2024
EtusivuTietoa meistäYhteishaku 20.2.-19.3.2024
21.2.2024

Yhteishaku 20.2.-19.3.2024

hauska excel kirkkaampi (1).jpg

Valtakunnallisen toisen asteen yhteishaku on 20.2.-19.3.2024. ūüĎČAika hakea syksyll√§ 2024 alkaviin opintoihin on NYT!ūüĎą

Olisitko tulevaisuuden merkonomi, artesaani, lähihoitaja, luonto-ohjaaja, matkailun asiakaspalvelija, poronhoitaja tai kokki? SAKK:ssa valittavanasi on kuusi perustutkintokoulutusta eri aloilta.

Voit hakea yhteishaussa, jos
ūüĒĻolet t√§n√§ kev√§√§n√§ perusopetuksen tai valmentavan koulutuksen p√§√§tt√§v√§ nuori
ūüĒĻolet jo p√§√§tt√§nyt peruskoulun, mutta et ole viel√§ suorittanut lukion oppim√§√§r√§√§, ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa
Löydät lisää tietoa yhteishausta Opintopolku-sivustolta.

‚ĚóÔłŹ Jatkuva haku sopii kaikille
Yhteishaun lisäksi Saamelaisalueen koulutuskeskukseen voi hakea jatkuvassa haussa. Jatkuva haku on avoin kaikille, ja koulutuksia alkaa ympäri vuoden.
Valikoimassa on
ūüĒĻ perustutkintoja
ūüĒĻ ammatti- ja erikoisammattitutkintoja (porotalouden ammattitutkinto, saamenk√§sity√∂alan ammattitutkinto ja saamenk√§sity√∂alan erikoisammattitutkinto)
ūüĒĻ tutkinnon osia
ūüĒĻ lukuvuosikoulutuksia (media-ala ja pohjoissaamen kieli ja kulttuuri

Jatkuvan haun hakulomake 

Inarinsaamen kielen ja kulttuurin opinnot alkavat syksyll√§ 2024 virtuaaliopintoina (15 op) ja koltansaamen kielen ja kulttuurin opintojen toteutusmalli vahvistuu kev√§√§n aikana. 

Hae nyt ja l√∂yd√§ itsesi huipulta! koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáŇ° (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää