Valikko
Yhteistyöllä osaajia työelämään
EtusivuTietoa meistäYhteistyöllä osaajia työelämään
30.11.2022

Yhteistyöllä osaajia työelämään

Logo neliö.png

Ammatillisen koulutuksen valtakunnallinen työelämäpalaute on ollut käytössä reilun vuoden verran.

Ammatillisen koulutuksen valtakunnallinen työelämäpalaute on ollut käytössä reilun vuoden verran. Työelämäpalaute koostuu kahdesta erillisestä kyselystä, joista toisen kohderyhmänä ovat työpaikkaohjaajat ja toisen työpaikan yhteyshenkilöt. Työpaikkaohjaajakysely lähetetään aina opiskelijan työpaikkajakson päättymisen jälkeen koulutus- tai oppisopimuksessa nimetylle vastuulliselle työpaikkaohjaajalle. Työpaikkakysely toimitetaan kaksi kertaa vuodessa koulutus- tai oppisopimuksessa nimetylle työnantajan edustajalle. Työelämäpalautteen arvioinnin kohteena ei ole opiskelija, vaan koulutuksen järjestäjä ja kysymysten teemat liittyvät asiakaslähtöisyyteen, sopimusprosessiin, ohjaukseen ja tukeen sekä vaikuttavuuteen ja laatuun.  

Työpaikkaohjaajien kyselyn vastausprosentti on 41,7 %, mikä on huomattavasti valtakunnallista tasoa korkeampi. Kaikkien vastausten keskiarvo asteikolla 1–5 on 4,4, josta voimme olla erittäin tyytyväisiä. Parhaiten olemme työpaikkaohjaajien mielestä onnistuneet yhteistyön sujuvuudessa sekä työelämässä oppimisen järjestämisessä. Kehittämisen sijaa jäi sille, että pystyisimme tarjoamaan työpaikkaohjaajille riittävästi tukea opiskelijan osaamisen kehittymisen arvioimisessa sekä palautteen antamisessa.   

Työpaikkakyselyn vastausprosentti on 14,5 %, mikä on melko selvästi valtakunnallista tasoa matalampi. Vastausprosentin kasvattamiseksi panostamme jatkossa vahvemmin kyselystä ja sen merkittävyydestä tiedottamiseen työpaikoille. Kaikkien vastausten keskiarvo asteikolla 1–5 on 4,4, mikä on todella hyvä. Erityisen ilahtuneita voimme olla siitä, että vastausten perusteella työpaikat olisivat valmiita rekrytointitilanteessa palkkaamaan oppilaitoksestamme valmistuneita opiskelijoita. Tämä kysymys tuotti kyselyn korkeimman keskiarvon. Kehittämisen kohteeksi vastauksissa nousi strategisen kumppanuuden vahvistaminen niin, että pystyisimme oppilaitoksena tarjoamaan mahdollisuuksia ennakoida työpaikan osaamisen kehittämistarpeita ja niiden kautta kehittää työpaikan toimintaa.  

Käsittelemme saamamme palautteet säännöllisesti ja huolella, jotta pystyisimme vastaamaan työelämän tarpeisiin mahdollisimman hyvin sekä vahvistamaan arvokasta yhteistyötä ja kumppanuutta työelämän kanssa. Lämmin kiitos jokaisesta palautteesta!  
koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää