Valikko
7.10.2021 päivitetyt ohjeet terveysturvallisuustoiminnasta, voimassa toistaiseksi
EtusivuTietoa meistä7.10.2021 päivitetyt ohjeet terveysturvallisuustoiminnasta, voimassa toistaiseksi
8.10.2021

7.10.2021 päivitetyt ohjeet terveysturvallisuustoiminnasta, voimassa toistaiseksi

Korona_info.jpg

1. Opetukseen ja muuhun oppilaitoksen tiloissa järjestettävään toimintaan ei osallistuta oireisena. Jos sinulla on mm. Päänsärkyä, nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja, väsymystä, pahoinvointia, ripulia, oksentelua tai haju- ja makuaistien puuttumista, kyseessä voi olla koronainfektion oireet. Jää kotiin/asuntolaan ja ota yhteys koronanäytteenottoon soittamalla terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon, puh. 040 188 7400 arkisin kello 8.15 - 10 ja kello 13-14. Soittopyyntöjä voi jättää arkisin kello 14 asti. Testeihin pääsee helposti, kunnassa on käytössä pikatestit.
Äkillisissä ja kiireellisissä sairausasioissa voit soittaa päivystävän sairaanhoitajan numeroon, joka päivystää 24/7. Puh. 040 770 9187.


Jos olet käynyt koronatestissä oppilaitos antaa vahvan suosituksen jäädä omaehtoiseen karanteeniin tuloksen saapumiseen saakka. Oppilaitos suosittelee vahvasti myös karanteeniin määrätyn henkilön kanssa samassa taloudessa asuvia jäämään omaehtoiseen karanteeniin samaksi ajaksi, kun lääkäri on määrännyt sairastuneen tai altistuneen.


2. Muista turvavälit (vähintään 2 m). Vältä tarpeettomia fyysisiä kontakteja ja tarpeetonta liikkumista oppilaitoksen sisätiloissa. Virus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana.


3. Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja, joten
• Kaikki oppilaitoksessa asioivat pesevät kätensä aina ulkoa sisälle tultaessa, aina ennen ruokailua, aina wc-käynnin jälkeen sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.
• Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta tulee olla helposti saatavilla.
• Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään välittömästi käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.


4. Maskien käyttö
• Maskisuositus on voimassa oppilaitoksen järjestämissä yleisö- ja massatapatumissa sekä vierailijoiden seurassa.
• Oppilaitos suosittelee edelleen maskin käyttöä riskiryhmiin kuuluville.
• Oppilaitos tarjoaa kertakäyttöisiä suu-nenäsuojia edelleen opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön.
• Kasvomaskin käyttöä suositellaan henkilöille, jotka ovat edeltävän 14 vuorokauden aikana vierailleet kiihtymis- tai leviämisalueella.


5. Ruokalassa toiminen. Ruokailutilanteessa noudatetaan turvavälejä jonottaessa sekä ruokailupöydissä. Osa tuoleista on poistettu. Ateriat annostellaan henkilöstön toimesta suojapleksien takaa. Huomioithan, että syötyäsi poistut ruokailutilasta.


6. Vierailut. Syyslukukauden aikana otetaan vastaan vierailijoita oppilaitokseen ja asuntolaan ainoastaan turvallisuustiimin päätöksellä.


7. Virkamatkoja vältetään kontaktien vähentämiseksi. Matkoja hyväksytään vain rehtorin päätöksellä.


8. Jos opiskelija tai henkilökuntaan kuuluva saapuu Suomeen hallituksen rajoittamien maahantulomääräysten alaisista maista, noudatetaan terveysviranomaisten määräyksiä, (https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset).


9. Koronavilkun käyttöönotto. Tartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku-älypuhelinsovelluksen voi ladata koronavilkku.fi-sivustolla olevien latauslinkkien kautta. Sivustolta löydät myös sovelluksen käyttöohjeen. Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

10. Ota rokote! Inarin kunnan koronatiedotusta voit seurata tämän linkin kautta.
Muistutuksena!


Oikea käsienpesutekniikka: https://youtu.be/isLPN0UdeDM
Oikea yskimistekniikka: https://youtu.be/De5Fz2lkv30
Maskin oikea käyttö: https://www.youtube.com/watch?v=s2hpHdhZ2eM
• Pese kädet, ennen kuin puet puhtaan maskin.
• Älä koske kasvomaskiin, kun se on ylläsi!
• Älä juo tai syö maskin käytön aikana.
• Jos kosket maskin pintaan käytön aikana, pese tai desinfioi kätesi.
• Desinfioi kädet ennen maskin riisumista.
• Riisu maski ottamalla vain sen takaa kiinni. Älä koske maskin ulkopintaan.
• Laita maski sille tarkoitettuun roska-astiaan
• Pese tai desinfioi kädet maskin poistamisen jälkeen.


Koronavilkkusovelluksen käyttöönotto: koronavilkku.fi-sivustolla

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää